[seo-breadcrumbs]

ALUATURI DULCI (corn cu ciocolată, baton însiropat, covrig împletit cu susan) din faina DUCESA

Faina DUCESA este o făină unică, tip 550, pentru produse nobile de patiserie

Avantaje:
• Făină versatilă, potrivită întregii game de produse de patiserie;
• Se obțin produse cu miez bine hidratat și structură fină;
• Realizarea produsului la parametri superiori este garantată, datorită calității făinii, fiind superioară față de făina 650;
• Posibilitatea unui termen de valabilitate de minim 3 zile pentru produsele ambalate;
• Raport bun calitate–preț.
Trucuri mici, efecte mari:
• Pentru a obține produse cu coaja superioară strălucitoare și elastică, se recomandă ungerea acestora cu ou;
• În cazul tuturor produselor care au drojdie în componența aluatului, recomandăm folosirea aburului la coacere


Ingrediente:
•100 kg făină Ducesa™
•10 kg zahăr
•3,5 kg drojdie
•1,6 kg sare
•4 kg unt/margarină 67%
•1 kg lapte praf
•0,2 kg aromă vanilie
•0,9 kg ou praf integral/70 ouă
•48–50 l apă


Pentru realizarea produselor acasa, folositi aceleasi ingrediente in cantitati proportionale cu cele din reteta industriala
Mod de lucru:
1. Se amestecă în cuva malaxorului apa, făina, zahărul, sarea, laptele, oul, aroma de vanilie și drojdia timp de 5 minute la viteză lentă și 5 minute la viteză rapidă.
2. Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 20 de minute.
3. Se refrământă aluatul timp de 1 minut la viteză lentă, adaugând untul/margarina.
4. Aluatul se divizează în bucăți de 100 g pentru produsele care necesită umplutură și în bucăți de 120 g pentru cele fără umplutură.
5. Bucățile de aluat rezultate se premodelează în formă rotundă
6. Aluatul se lasă la relaxat după premodelare 20 de minute.
7. Aluatul se întinde în formă ovală/rotundă.
8. Se coace la 220–230º C timp de 12-15 minute.