[seo-breadcrumbs]

Paine din faina integrală de secara si faina de grau 650

Faina integrala de secara are un conținut bogat în fibre, care îmbunătățesc tranzitul intestinal si este o sursă de antioxidanți și nutrienți, precum magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B9 și proteine; folosita in amestec cu faina alba de grau, confera o savoare spcifica preparatelor dorite.
Faina integrala de secara se recomanda pentru: sortimente americane de paine de secară, sortimente germane de culoare închisă, pâine tip pumpernickel - pentru aromă și culoare, sortimente suedeze, ca materie primă de bază la fabricarea maielelor puternic acide.
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de pâine realizata dintr-un amestec de faina integrala de secara 7Spice si faina alba de grau 650.

Rețeta propusă:

Ingrediente maia:
• 70 kg făină de grau 650
 • 0,5 kg drojdie
• 28 l apă

Ingrediente aluat:
• 30 kg făină integrala de secara 7Spice
• Maiaua preparata mai sus
• 2 kg sare
• 44 l apa

La prepararea pâinii din făina de secară, aluatul ar trebui să fie foarte moale; în cazul în care apare cea mai mică urmă de rigiditate, adăugați mai mult lichid, pentru ca făina integrală de secară absoarbe mult mai multă apă decât făina de grâu.
Mod de lucru:
1. Se malaxează ingredientele pentru maia timp de 4 min la viteză lentă și timp de 6 min la viteză rapidă;
2. Se lasă la dospit maiaua timp de 70 de minute;
3. Se malaxează ingredientele pentru aluat timp de 7 min la viteză lentă și timp de 3 min la viteză rapidă;
4. Aluatul se lasă la relaxat timp de 30 min;
5. Se divizeaza aluatul în bucăți de minim 570 grame și se lasă la predopsit timp de 15 min;
6. Se modelează sub formă rotundă sau de franzelă;
7. Se lasă la dospit timp de 25 - 30 min la temperatura de 30 – 35º C. Umiditatea din dospitor trebuie să fie de 70-80%;
8. Se coc timp de 30 - 60 min la o temperatură de 210 – 230º C în funcție de greutatea aluatului.